_
hirdetés
_
hirdetés
Látszólag nem túl okos, és ebben a barnás tollkabátban madárszépségversenyt sem nyerne, ellenben nagyon finom és egészséges. Ami talán meglepő, hogy vonuló madárról van szó, a Magyarországon fészkelő állomány a telet a Földközi-tenger partján – elsősorban az Ibériai félszigeten és Északnyugat-Afrikában – tölti, persze az éttermi menü életcéllal születő állatokat Magyarországon nevelik.
Húsában egy halom vitamin található, tojása ínyencségnek számít, minimális koleszterin tartalma és rendkívül kedvező hatásai miatt akár nyersen is fogyasztható. Ha bővebben érdekel a téma ITT és ITT találsz infót. Olvasd el, érdekes.
A versenyen a fürj lesz a hústéma
Bíró Lajos séf, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tiszteletbeli elnöke elmondta:
_
hirdetés
_
hirdetés
a legrangosabb szakácsverseny európai selejtezője előtt a magyarországi döntőre 2020. február 5-én kerül sor, ahol szintén ebből az alapanyagból kell elkészíteni a versenyfeladatot. Itt dől majd el, hogy melyik séf képviseli majd hazánkat Tallinnban.
Bíró Lajos elárulta azt is, hogy a verseny alapanyagának kiválasztása mindig függ attól, hogy ki mennyire „szponzorálja be” azt. Az alapanyagok esetében, így a fürjnél is, meghatározzák azt is, hogy melyik országból és milyen fajta alapanyagot lehet használni a versenyen.
A séf kitért arra is, hogy
a haltéma a pisztráng lesz a magyar döntőn.
Bíró Lajos a felkészülés menetéről elmondta, hogy az „borzasztó monoton” folyamat, amely „nagyon nagy szenvedésekkel jár”. Az egyik nap előkészítik, másik nap megfőzik az ételt, és ezt folyamatosan, kettő hónapon keresztül végzik a versenyzők, vasárnap kivételével minden nap – tette hozzá.
Nézd meg videón a Bíró Lajos séffel készült rövid beszélgetést.
https://hirado.hu/video/2020/01/10/februar-5-en-rendezik-a-bocuse-dor-magyar-dontojet/
(MTI nyomán)