_
hirdetés
_
hirdetés
Újraindult Kaposváron a Tejtermékkészítő és Tejipari technikus szakmai oktatás. A tejipari szakképzés a Déli Agrárszakképzési Centrum kaposvári Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző iskolája, valamint a FINO-FOOD Élelmiszerfeldolgozó és Kereskedelmi Kft. együttműködésében startolt el.
A FINO saját dolgozói közül 19-en kezdték meg tanulmányaikat a tanév elején és 2025. februárjában már a kezükben tarthatják szakmai bizonyítványukat – számolt be a deliaszc.hu.
_
hirdetés
_
hirdetés
„A centrum fontos feladatának tekinti az intézmények szakmai kiteljesedésének támogatását, mellyel elősegíti és lehetőséget biztosít számukra a duális együttműködésre. A kaposvári Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző iskola képzési kínálatával szeretné segíteni a térségben lévő élelmiszeripari vállalkozások szakmai utánpótlását és a meglévő munkaerő felzárkóztatását vagy továbbképzését is” – fogalmazott a megállapodás aláírását követően Szerdai Zsuzsanna, a Déli Agrárszakképzési Centrum főigazgatója.
A Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző iskola a tejipari szakmák mellett a húsipari és az élelmiszeripari gépészeti szakmák terén is várja a duális együttműködéseket.
Az iskolában nemcsak szakmák megszerzésére van lehetőség, a rövidebb idő alatt teljesíthető ingyenes szakképzésekből is válogathatnak a felnőttek és fiatal korúak.
Szükség is van jelentkezőre, hiszen a termelés és versenyképesség alapja a magasan képzett szakmai munkaerő.
Forrás: kaposvarmost.hu/Szakmaverzum
Borítókép: deliaszc.hu