_
hirdetés
_
hirdetés
A norvégiai Trondheim adott otthont idén a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny európai válogatójának, ahol a magyar csapat biztosította helyét a lyoni döntőre, amely 2025 januárjában lesz. Ez a szuper hír csak még szuperebb, ha tudjuk, a sikerben a Szolnoki Szakképzési Centrum iskolájának is volt egy kiskanala!
De hogy is került az iskola a magyar csapat segítőjének szerepébe? A válasz az utánpótlásképzésben rejlik. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia mindig nagy gondot fordít az utánpótlásképzésre, így a magyar csapat trondheimi válogatóra való felkészülésében végig részt vettek a Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola tanulói.
Balogh Krisztián, Fehér Napsugár, Kovács Ádám, Laki Szabolcs, Miriszlai Bernadett Hajnalka, Szegő Edina és Váczi Dominik Roland a csapat felkészülése során, a versenymunkák elkészítéséhez nyújtottak folyamatos segítséget, és töltötték be a versenyen is szereplő commis szerepét.
_
hirdetés
_
hirdetés

„Kerós” diákok a magyar csapat Bocuse d’Or felkészülésén // fotó: https://www.facebook.com/szolnokikero
A commis megnevezés a szakácstanoncokat jelöli, akinek mindent meg kell tanulniuk a konyhán folyó munkáról. A feladatai közé tartozik az előkészítés, felel a tisztaságért, tálal, alapanyagokat rendszerez és mér ki szükség esetén.
A 2024. március 19-én és 20-án megrendezett versenyen a magyar csapat 6. helyezést ért el és elhozta a legjobb tálnak járó külön díjat is.
Fantasztikus eredmény – és ne feledjük –, fantasztikus tapasztalat a diákoknak, akik szakmai fejlődéséhez minden bizonnyal jelentősen hozzájárult ez az élmény. Ki tudja, néhány év múlva pedig már talán ők fognak versenyezni a neves szakácsversenyen.